21 Mart 2025 gecesi, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nde “Dünden Bugüne Kıbrıs Türk Tabipleri: Birliğin Köklü Tarihi ve Geleceğe Bakış” toplantısı, kokteyl ve Port Medical Konseri gerçekleşti.
Gecede, önceki başkanlar, eski yönetim kurulu üyeleri ve birçok hekim katılarak, birliğin tarihi, Kıbrıs’da hekimlik mücadelesi, verilen mücadeleler ve bugüne nasıl gelindiği konularında paylaşımlarda bulundu.
KTTB başkanı Prof. Dr. Ceyhun Dalkan’ın açılış konuşmasının ardından ilk konuşmayı 60’lı yılları anlatmak üzere Dr. Ahmet Cavit An yaptı. Ardından önceki başkanlar, Dr. Alpay Alpman, Dr. Bülent Dizdarlı, Dr. Turgay Akalın, Dr. Suphi Hüdaoğlu, Dr. Kenan Arifoğlu, Dr. Özlem Gürkut ve Dr. Ahmet Özant, kendi dönemlerini ve yönetim kurullarında yer aldıkları süreçleri aktardılar. Dr. Ata Onar ise hekimlikte yaptığı mücadeleleri, yaşadığı tecrübeleri ve hekimlerin temsilcisi olarak gittiği KTFD kurucu meclisindeki deneyimlerini paylaştı. Ayrıca, eski Kıbrıs Türk Diş Hekimleri Birliği başkanı Dt. Hüseyin Bıçak da tecrübelerini aktardı.
Gecede, önceki yönetim ile yeni yönetim bir araya gelerek tecrübelerini paylaştı ve birlik içinde geleceğe dair umutlarını tazeledi. Benzer toplantıların düzenlenmesi gerektiği ve kararlılığı vurgulandı.
Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Yönetim Kurulu